Samtaler og udvikling

Det er vores erfaring at flere og flere mennesker har et stigende behov for at stoppe op og se lidt ind på sig selv og det arbejdsliv der leves. Bare det at blive lyttet på og få lov til at udtrykke sine drømme, længsler og sin usikkerhed overfor både det ene og det andet, er for de fleste en stor lettelse og glæde.

Der er ingen tvivl om, at rigtig mange mennesker faktisk godt ved, hvor de væsentligste forandrings- og udviklingspunkter i deres arbejdsliv befinder sig. Men der er ikke altid hverken tid eller overskud til at sætte fokus på den personlige oplevelse af sit arbejdsliv og mange er også bange for at omgivelserne ikke forstår baggrunden for at forsøge.

Selvom vi ofte forsøger at få gode råd, vejledning og en anerkendelse af vores valg hos både familie, venner og kolleger, så det er kun os selv der ved, hvad vi har brug for. Godt nok er der MUS samtaler på arbejdspladsen, og der findes også mange gode og forstående ledere. Men det løser imidlertid ikke hele behovet for den arbejdsmæssige udvikling og perspektivering hos den enkelte.

Udviklingssamtaler hos Relation & Proces

- er samtaler der sætter fokus på din personlige trivsel og udvikling i dit arbejdsliv. Denne type samtale starter altid med følgende spørgsmål:

 • Hvor befinder du dig stemningsmæssigt lige nu?
 • Hvad optager dig mest for tiden?
 • Hvad er din største udfordring lige nu?
 • På en skala fra 1 til 10 – hvor autentisk er du i dit arbejde?

Til at støtte vores samtale anvender vi forskellige modeller, eksempelvis  Samtalemodellen Balancemodellen og  Procesmodellen

oursteps.jpg

Når man vælger at sætte sig ned og tale med et andet menneske om sit arbejdsliv og sin udvikling, så er det vores erfaring at man skal forstå de mekanismer, der er i spil på arbejdspladsen før man kan komme videre på sin udviklingsvej.

Langt de fleste medarbejdere i erhvervslivet tvinges til at være meget ”i deres hoveder” og er underlagt et miljø, der næsten altid er maskulint i sin struktur. Dette kan man ikke bare feje til siden for at finde ind til den følelsesmæssige kerne. Derfor skal vi have kortlagt denne struktur, så vi får skabt et overblik og forståelse for de skrevne såvel som de uskrevne regler, dilemmaer og paradokser der definere netop din arbejdsplads.

Udviklingssamtalerne bevæger sig igennem 3 faser og disse er som følger:

 • At forstå sammenhænge og strukturer
 • At mærke en motivation til en udvikling
 • At leve denne udvikling

Udviklingssamtalerne er ikke psykoterapi. Det er en afklarende personlig samtale om de forhold, der gør sig gældende i dit nuværende arbejdsliv.

Vores erfaring fra udviklingssamtaler med ledere og medarbejdere er, at det særligt er disse 4 udviklingsområder, der er i spil:

 • Struktur, herunder selverkendelse, selvbedrag, overblik og prioritering
 • Potentialer, herunder en kortlægning af interesser, flowsituationer, mod og talenter
 • Afgrænsning, herunder tidsstyring, arbejdspres, forhold til andre kolleger/ledere
 • Anerkendelse, herunder betydningen af, trangen til og evnen til at give og modtage anerkendelse

Ved at komme tættere på disse områder vil der naturligt blive skabt en indsigt, der vil føre til nye muligheder for at agere på nye måder.

Det er personlig og faglig udvikling i sin essens!  

© relation & proces 2020

Ved at bruge hjemmesiden, accepterer du brugen af cookies. Denne besked vises ikke igen. Mere info.